贊助

‧ 2008-08-27 ‧ 顯示 1,708 次 ‧ 回覆 10 次 ‧
member thumbnail suki_pang2008-08-27 留言

站長, 我終於"記得"去寄信(內附港幣百元)..來一個"贊助"了。

其實一直都提(都提了2年)自己去做這件事, 但就時常"失憶"..

就連原本可以於8月22日寄出, 但因為郵票的關係,又再延遲了...

終於8月27日寄出了...

雖然我是vip, 但總覺得想出一分力, 來助一助《我的信箱》。

P.S.哈哈, 終於都完成了一件想做想做而未做的事情

另外, 提一提各位的是....

現在..香港寄去台灣的郵費為...$4.5

我記得站長說過可以寄港幣的...US$12 約= HK$93.6

那餘款..外弊兌換總要手續費吧...

(我問過香港郵政, 匯款過台灣..HK$3XX以下,竟然要HK$9X, 我都只是想匯HK$100, 要給HK$9X ?? )

t 叮咚 於 2008-08-27 11:48:37 回應

Dear Suki_pang,

感謝你特別跑去匯款贊助。^O^

事實上,外幣的贊助費用我都沒用到,目前都還是存在外幣戶頭裡。所以都還沒有兌換手續費的問題。

另外,現在贊助的確認系統會直接按照最近的匯兌比例,將外幣轉換成台幣後作為延長權限的天數。等一下我就先幫你開通~~謝謝!

PS:會以 HKD 104.5 來換算。 

t 小吉 於 2008-08-27 15:50:20 回應
而家可以直接寄錢咩 suki?
t suki_pang 於 2008-08-27 16:11:15 回應

站長,

別客氣吧...畢竟我於《我的信箱》瀏覽了那麼多年(都已忘了多少年了) , 要謝也謝謝前站長及叮咚兄--您的努力及各位的分享呢!!

您沒用到外幣的贊助費...是否要等高價位才賣出呢...哈哈(說笑)

t suki_pang 於 2008-08-27 16:13:42 回應

小吉~~我之前問過叮咚...佢話可以的...(但香港寄錢係犯法的)

t 小吉 於 2008-08-27 18:01:17 回應

我就係知寄錢係犯法嘛, 咁係咪即是寄去台灣就無事?

ps. 相中人是否妳及妳的bb呢?

t suki_pang 於 2008-08-28 10:48:43 回應

O係《我的信箱》開始搞贊助時..我問過叮咚...

話哂都寄$$ 喎.. 又驚寄失又驚犯法喎...

無事o既意思係...唔犯法?? 緊係...係(犯)啦...

不過, 叮咚兄說..有香港的瀏覽者都寄到過去(除非我get錯佢meaning 啦)

我o係信封的底面黐左張紙, 而又搵張紙包住張$$..

要不然...小吉, 之前你點匯$$ 過去的???

相...係呀..係我同我隻肥豬...係肥犬先o岩(佢屬於狗年出世的big baby), 原本想放自己o既正經相...諗左一陣..驚嚇人...所以咪放呢張囉...哈

t 小吉 於 2008-08-28 15:37:48 回應

我就係驚就咁寄會賴野, 諗住唔會佢會唔會過咩機scan到咪死, 但滙過去又貴, 所以無係香港攪=_=|||

我係大6做野有e-banking既account, 所以用左果個account轉帳過去

睇真d, 妳個bb真係好趣致呀, 塊面漲卜卜

t 叮咚 於 2008-08-28 19:33:18 回應
最近 Google AdSense 有用 Western Union Quick Cash 的服務,對於國際間的匯款似乎蠻方便的。但手續費如何還要去查證一下,有最新狀況再和大家報告。 ^O^
t 叮咚 於 2008-09-02 13:48:56 回應

Dear Suki_pang,

今天收到寄來的贊助款囉,感謝。

按上面的日期,08/27寄出,09/02寄達,看來港台之間的郵務大約需要一週左右寄送。 

t suki_pang 於 2008-09-04 01:05:29 回應

thx ... 叮咚

那我可以放心好了... 真的怕寄失呢..哈哈

寄件時間...中間還包括星期六日的..(即是可以說是最長時間也要1星期)

(p.s. 香港寄去澳洲也是一星期呢)

小吉, 生個肥仔好痛的 .... 佢唔只有個漲卜卜的面, 仲有個大肚腩,

走起路黎, 3舊肥肉郁下郁下的..

暱 稱
 內 容
手動
登入

快速
登入
使用 Facebook 帳號登入
查詢
密碼

• 2013 網站改版公告
  •  
  • 歡迎lon1329加入!
  • 歡迎Judy Rila加入!
  • 歡迎TC加入!
  • 歡迎太陽餅加入!
  • 歡迎Mzzzz加入!
  • 歡迎anthony899841加入!
  • 歡迎jbtu加入!
  • 歡迎安安加入!
  • 歡迎柯國斌加入!
  • 歡迎Walis Nokan加入!
  • 歡迎Rachel Green加入!
  • 歡迎James Doe加入!
  • 歡迎James Vergara加入!
  • 歡迎Sofia Vergara加入!
  • 歡迎Cindy Cheng加入!
  • 歡迎鄭母菌加入!
  • 歡迎Jin Chen加入!
  • 歡迎Wei Zihan加入!
  • 歡迎林依依加入!